Přihlásit

Americký stát chystá vlčí genocidu, povolen bude i lov z vrtulníku. Proč musí vlci zemřít? (zoommagazin.iprima.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zatímco v České republice jsou vlci ochranářskou veřejností vnímáni jako vzácnost, ve Spojených státech amerických, přesněji ve státě Idaho, to již neplatí a vlci zde čerstvě přišli o zákonnou ochranu. V konkrétních číslech to znamená, že současná populace odhadovaná na 1 556 jedinců může být odlovem snížena na pouhých 15 smeček po 10 kusech.

Neomezený lov
Jedná se o důsledek administrativy bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, která 4. ledna zrušila zákonnou ochranu šedých vlků. Pokud právě probíhající legislativní proces v Idaho definitivně projde, bude vlk postaven na úroveň kojota coby „škodná“, na kterou je možno nasadit i ty nejdrsnější metody lovu. Doposud byla kupříkladu zakázána střelba z vrtulníků i používání přístrojů pro noční vidění. Obě metody byly vnímány jako neférové. Dalšími variantami je pak lov do pastí, případně neomezená střelba bez ohledu na počet zabitých zvířat. De facto by bylo možné vlky bezuzdně zabíjet.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.