Přihlásit

Prodej akcií slavné firmy Kalašnikov do soukromých rukou schválen (securitymagazin.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Možnost prodeje akcií Kalašnikova soukromým investorům schválila správní rada ruské státní korporace Rostec.

Prodej akcií Kalašnikov Group investorům Andreji Bokarevovi a Alexeji Krivoručkovi byl předložen k projednání v dozorčí radě za souhlasu správní rady státní korporace Rostec. Množství cenných papírů, které mají být prodány je 26 % mínus jedna akcie.

"V případě, že bude proces schválen, bude akciový podíl soukromých investorů v Kalašnikov Group zvýšen na 75 % mínus jedna akcie. Státní korporaci zůstává blokační podíl ve výši 25 % plus jedna akcie," uvedl generální ředitel Rostecu Sergej Chemezov.

Podle představitelů státní korporace, strategie rozvoje Rostec 2025 předpokládá zapojování soukromých investorů. Rostec v současné době vlastní 51 % akcií Kalašnikovu. Bokarev a generální ředitel Kalašnikov Group Krivoručko si ponechají 49 % akcií koupených v roce 2014 za 1,3 miliardy rublů.

Kalašnikov Group je největším ruským výrobcem vojenských automatických a odstřelovacích pušek, naváděných projektilů, přesných zbraní a široké škály civilních výrobků, včetně loveckých pušek a brokovnic, sportovních pušek, strojů a nářadí. Firma exportuje své výrobky do více než 27 zemí světa. 3 nejznámější značky firmy jsou "Kalašnikov" (útočná zbraň), "Bajkal" (lovecká a civilní zbraň) a "Izhmash" (sportovní puška).

Rostec je ruská společnost založená v roce 2007 pro civilní, vojenskou a víceúčelovou high-tech průmyslovou produkci, výrobu a vývoj. Korporace zahrnuje 663 společností, které tvoří 9 holdingových společností působících ve vojensko-průmyslovém komplexu a 6 v civilním sektoru. Rostec obsahuje i dobře známé značky jako AvtoVAZ, KAMAZ, ruské vrtulníky VSMPO-AVISMA a další. Jednotlivé firmy Rostecu se nacházejí v 60 regionech Ruské federace. Výrobky společnosti jsou dodávány na trhy ve více než 70 zemích světa. V roce 2014 měl Rostec příjem 964.5 miliard rublů. Celkové daňové závazky Rostecu na všech úrovních přesáhly 147,8 miliardy rublů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.