Přihlásit

Německo řeší záhadu useknutých končetin opice v lese (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berlín 22. května (ČTK) - Lovecký pes našel v lese u bavorské obce Grafrath useknuté končetiny patřící pravděpodobně šimpanzovi. Pro policii je nález naprostou záhadou. Očekává však, že vyšetřování přinese příští týden výsledky, informovala agentura DPA.

Pes místního lesníka našel v úterý ve hvozdu západně od Mnichova nejdřív opičí ruku. "S pokožkou, chlupy a nehty, všechno tam bylo. Těsně nad zápěstím čistě odříznuto," řekl policejní mluvčí.

Na žádost vyšetřovatelů nechal lesník svého psa ještě jednou v okolí zapátrat. Přinesl opičí nohu. Policie se domnívá, že končetiny jsou šimpanze, možná druhu bonobo.

"Dosud stojíme před naprostou záhadou," připustil po nálezu policejní mluvčí. Místní veterinární úřad nález poslal na prozkoumání bavorským úřadem pro zdraví a potravinovou bezpečnost. Výsledky se očekávají v průběhu příštího týdne.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.