Přihlásit

Pytlák zabil srnu v době hájení (Českokrumlovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dačicko
V době od 16. do 17. února neznámý pachatel na blíže nezjištěném místě honitby mysliveckého spolku Dolní Němčice u Dačic neoprávněně ulovil dospělou srnu.
Podle policejní mluvčí Hany Millerové se tak stalo v době hájení zvěře. "Ze srny odřízl obě přední plece, zadní kýty a hřbet.
Torzo těla, včetně odříznuté hlavy, poté pohodil u odbočky na lesní cestu, do silničního příkopu u silnice nejméně půl kilometru od dopravní značky konec obce Dačice, ve směru na Telč," uvedla mluvčí.
Svým jednáním způsobil škodu mysliveckému spolku dle sazebníku minimálních hodnot upytlačené zvěře nejméně 14 100 korun.
Jindřichohradečtí kriminalisté z hospodářské kriminálky, kteří se přečinem pytláctví zabývají, přijmou jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatele na tísňové lince policie 158.
"V případě jeho vypátrání hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až pět let," doplnila Hana Millerová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.