Přihlásit

Nesahat, nenosit, nesbírat… Mláďata nejsou opuštěná (salina-brno.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lesy a příroda zůstávají jedněmi z mála míst, kde si mohou lidé užívat naplno slunečného počasí. I zde je ale třeba dodržovat pravidla ohleduplného chování, nejen vůči ostatním návštěvníkům, ale i k obyvatelům lesa.

Jarní čas je období, kdy všechna zvířata přivádějí na svět své potomky. „Pokud na nějaká zdánlivě opuštěná mláďata v lese narazíte, nechte je na místě a nesahejte na ně, ani se jim nesnažte pomoct. Nejsou opuštěná, jejich matka se k nim pravidelně vrací, aby je nakrmila. Chová se tak proto, aby nepřilákala pozornost predátorů. Přemístění mláďat člověkem může způsobit, že už je jejich matka nenajde a ona tak zemřou hlady," vysvětluje Monika Neshybová z Lesů města Brna. Nebezpečí pro zvěř představují také volně pobíhající psi, proto mějte vždy svého čtvernožce na vodítku.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.