Přihlásit

Pytláci v Nepálu využívají krize způsobené koronavirem (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Káthmándú 5. dubna (ČTK) - Pytláci v Nepálu podle tamních úřadů využívají krize vyvolané koronavirem. Agentura DPA informovala, že od 24. března, kdy v zemi začalo platit omezení svobody pohybu, zabili tři kriticky ohrožené gaviály indické a jednoho slona. Při násilném střetu mezi pytláky a ochránci národního parku byl jeden pytlák zabit a jeden strážce těžce zraněn.

Gaviálové indičtí byli podle mluvčího nepálské správy národních parků zabiti v národním parku Čitvan. Usmrceného slona našli strážci v národním parku Bardia na západě země, pytláci ho zabili elektřinou. Národní parky kvůli větší aktivitě pytláků posílily hlídky.

V Nepálu nyní lidé mohou z domova vycházet jen dvě hodiny ráno a dvě večer, aby si mohli nakoupit jídlo a léky. Jde o jednu z nejméně rozvinutých zemí světa. Podle oficiálních údajů se tam zatím objevil jen nízký počet potvrzených případů nákazy koronavirem. Nicméně zdravotníci provedli málo testů. Podle DPA mnoho z nich pracuje bez ochranných pomůcek, jako jsou respirátory a obleky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.