Přihlásit

Pražská zoo má pro žáky vzdělávací listy nejen do biologie (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 1. dubna (ČTK) - Pražská zoo připravila pro žáky pracovní a vzdělávací listy. Učitelům mohou být v době distanční výuky nápomocné například v hodinách přírodopisu či biologie. Na svém Youtube kanálu zoologická zahrada nově zveřejňuje záběry zvířat, mnohdy i s komentáři chovatelů, uvedla dnes tisková referentka zoo Petra Sivová.

"Zoo Praha oslovila s nabídkou na 500 mateřských, základních a středních škol. O pracovní listy se během dvou dní přihlásily na tři desítky z nich a ozývají se další," uvedla Sivová.

Podle vedoucí vzdělávacího a programového oddělení trojské zoo Jany Doktorové je vzdělávání veřejnosti jedním z předních poslání zoologické zahrady. "Je nám jasné, s jak nesnadným úkolem v podobě distanční výuky se učitelé a ředitelé škol potýkají. Aspoň trochu jim v tom chceme pomoci," dodala Doktorová.

Pro výuku v domácnosti mohou být použity podle Sivové i videa na Youtube kanálu pražské zoo. Ty obsahují záběry zvířat s komentářem chovatelů. Nový je i kanál s názvem Krátce ze zoo. Chovatelé na něm zveřejňují krátká videa pořizovaná mobilními telefony, která zachycují dění za branami uzavřené zahrady. Na speciálním kanále lze pozorovat například snídani sobů karelských nebo vidět, co dělá gorilí rodina.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Zoo už dříve oznámila, že až znovu otevře, budou rodinné vstupenky pro zdravotníky, hasiče a policisty po dobu jednoho měsíce za symbolickou jednu korunu. Nyní je zahrada zavřená kvůli vládním bezpečnostním opatřením proti nákaze novým koronavirem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.