Přihlásit

Děti se mohou zabavit i komiksy z Podyjí, NP je dal na web (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Znojmo 29. března (ČTK) - Školáci se mohou zabavit a také se něco zajímavého dozvědět z komiksů a dalších materiálů, které k tomuto účelu vložila na web volně ke stažení Správa Národního parku Podyjí. Jde o materiály, se kterými děti pracují ve školních programech, jež správa pro školáky pořádá. ČTK to řekl mluvčí správy David Grossmann.

"Chtěli jsme rodičům dát možnost využít další informační a zároveň zábavné zdroje pro jejich děti. Jde o hravé hádanky z přírody, luštění, naučné texty i komiksy, které rodiče mohou využít, když zůstali s dětmi doma," uvedl mluvčí.

Školy jsou kvůli šíření nového typu koronaviru uzavřené, školáci se učí doma. Ke stažení z webu NP Podyjí je například ilustrovaný přírodovědný slovník a průvodce po biotopech či podyjské komiksy například o stěhování vydry, o netopýrech, kteří chtějí spát, nebo o invazivních rostlinách.

"Materiály jsou určené pro děti do deseti let. Věříme, že dětem zpestří čas strávený doma a že se i něco zajímavého dozvědí," uvedl mluvčí.

Národní park Podyjí je s rozlohou 63 kilometrů čtverečních nejmenší ze čtyř českých národních parků a jediný na Moravě. Vznikl v roce 1991. Spolu s Lednicko-valtickým areálem patří k nejnavštěvovanějším místům Jihomoravského kraje, je oblíbený pro možnosti pěší a cyklistické turistiky.

V Jihomoravském kraji k dnešnímu ránu zůstává 113 potvrzených případů nákazy koronavirem. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně přibyl jeden pacient s koronavirem ve vážném stavu, celkem jsou tam čtyři pacienti s vážným stavem.

První potvrzený případ nákazy koronavirem se v České republice objevil 1. března. Od té doby se nákaza potvrdila u více než 2000 lidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.