Přihlásit

VIDEO: Hasiči v Budějovicích zachránili jelena, zasekl se s parohy

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

České Budějovice 2. února (ČTK) - Hasiči v Českých Budějovicích zachránili v sobotu jelena, který se parohy zaseknul do paroží dalšího jelena, jenž ležel v ohradě mrtvý. Když jelena vyprostili, utekl do volné přírody. ČTK to dnes řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Hasiči k zásahu, který trval několik minut, zveřejnili i video.

Video najdete zde.

Na místo, do čtvrti Haklovy Dvory, vyjeli hasiči v sobotu kolem 14:40. "Několik hasičů muselo živého jelena, táhnoucího za sebou mrtvého jedince, nejprve odchytit. Zaseknuté paroží mu poté odřízli. Zasahujeme u různých typů zvířat, ale úplně obvyklé to není," řekla mluvčí.

Dnes zasahovali jihočeští hasiči například také ve Všemyslicích na Českobudějovicku, kde se zaběhl pes do odkalovací roury. "Hasiči se však do roury nedostali, ani v ní psa neviděli. Manipulaci s rourou majitel neumožnil," uvedla mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.