Přihlásit

Trojice zubrů z Milovic byla převezena do rezervace u Rokycan (stredoceskenovinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tři samice ohroženého zubra evropského převezli odborníci z bývalého vojenského prostoru Milovice ve Středočeském kraji do nově vzniklé rezervace u Rokycan v západních Čechách.

Odchyt a transport vzácných zvířat prováděli experti ze Zoo Dvůr Králové nad Labem. Právě východočeské safari má totiž v tuzemsku s přepravou velkých kopytníků největší zkušenosti.
Zvířata nejdříve veterinární lékař uspal střelou z narkotizační pušky. Poté byla zvířata naložena do speciálních beden a umístěna na speciální přepravník. „Odchyt a nakládku zvířat komplikovalo, že se stádo nacházelo v hustém porostu v nejodlehlejší části rezervace. Nakládka tak trvala výrazně déle, než jsme předpokládali. Každé zvíře v bedně bylo třeba převézt přes celou pastvinu. Pohyb techniky přes podmáčený a členitý terén přitom musel být jen velmi pomalý,“ uvedl Dalibor Dostál, ředitel ochranářské organizace Česká krajina, která rezervaci velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice založila v roce 2015.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.