Přihlásit

Vlkům na stopě. Monitoring šelem v Česku probíhá už dvacet let (libereckadrbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V letošním roce zahájily vlčí a rysí hlídky pod Hnutím DUHA Olomouc už dvacátou sezónu. Za tu dobu se téma návratu šelem dostalo do popředí a vzrostl i počet lidí, kteří se jejich sledováním zabývají. Pro nové zájemce pořádá Hnutí i úvodní semináře.

Dvacet let uteklo jako voda. Z pohledu vesmíru jde sotva o mžik, pro šelmy ale byly poslední roky průlomové. Do různých koutů Čech se za tu doby vrátily šelmy a některým se zde daří i pravidelně odchovávat mláďata. A v posledních letech se mění i pohled společnosti na šelmy, zejména pak vlky. „Určitě se postoje veřejnosti mění, zejména tam, kde vlci už více než 20 let žijí, jako jsou Beskydy a Javorníky. V létě už se neruší dětské tábory a nevypisují odměny za zastřelení vlka. Pochopitelně že v oblastech, kde se vlci objevují nově, konflikty vznikají a někteří lidé pociťují strach, podobně jako před dvaceti lety v Beskydech,“ uvádí Miroslav Kutal z Hnutí DUHA Olomouc.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.