Přihlásit

Samce a mláďata někdo otrávil. Samice přežila a možná znovu zahnízdí (rozhlas.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Příběh otrávených orlů mořských od Jamného na Jihlavsku bude mít nejspíš pozitivní dohru. Samice, která jako jediná z rodiny těchto dravců přežila, už zakládá nový pár.

Jak na jaře Český rozhlas Vysočina jako první informoval, někdo u Jamného otrávil samce a mláďata těchto chráněných ptáků. Teď se jihlavským ornitologům podařilo zjistit, že orlice hledá místo k novému hnízdění.
Jihlavský ornitolog Aleš Toman ukazuje vybydlené orlí hnízdo nedaleko Jamného u Jihlavy. Na jaře nedaleko tohoto hnízda našel tři dravce otrávené karbofuranem - dvě mláďata a dospělého: "Hned následující den jsme viděli u hnízda pozůstalou samici a ta na sebe navázala zřejmě velice rychle nového partnera, protože už za několik dní bylo vidět, že tady krouží dva dospělí mořští orli."

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.