Přihlásit

Jaké to je, držet dravce? Zjistíte to na Hauenštejně (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Horní Hrad
Hauenštejn, ukrytý v lesích kolem řeky Ohře, zaplní o víkendu draví ptáci a sovy. Vedle toho si můžete užít také lukostřelbu nebo hry a soutěže pro děti i dospělé. Den sokolnictví a lovectví se koná v sobotu 8. dubna od 10:00 do 17:00,
"Příchozí se mohou těšit na celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky dravců s přednáškami a také budou mít možnost podržet si dravce na ruce," uvedla Kateřina Skořepová z hradní čeládky s tím, že na takovéto akci nemůže chybět ani expozice sokolnických potřeb. Na akci se dále dozvíte vše potřebné o historii lovectví a sokolnictví a loveckých metodách kopím, prakem, lukem, kuší, smyčkami, lepem nebo loveckým psem.
Připravena je i velká hra pro děti, malé i velké, s mnoha zastávkami a úkoly.
"Při vstupu dostane každé dítě Listinu adepta královského sokolníka. Po zahájení akce se představí soutěž a oznámí pravidla. Kdo splní stanovený limit, bude z adepta pasován na sokolníka, obdrží pasovací královskou listinu a odměnu. Děti získávají body v jednotlivých soutěžích v kategoriích do 10 a nad 10 let," doplnila Skořepová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.