Přihlásit

Muzeum chystá na duben přednášku ornitologa (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachov
Do konce dubna pokračuje v Muzeu Českého lesa výstava KDYŽ PTÁČKA LAPAJÍ. Výstava se věnuje metodám odchytu ptáků od čihařů a ptáčníků, kteří chytali ptáky na jídlo a do klecí až po moderní metody výzkumu ptačích populací. Výstava autora Mgr. Martina Pudila je zapůjčena ze Severočeského muzea v Liberci. Do konce dubna ještě pokračuje autorská výstava podvodní fotografie ROSTISLAVA ŠTEFÁNKA. Výstava byla zahájena v rámci 39. ročníku Mezinárodního festivalu PAF Tachov.

NOVÍ PTAČÍ OBYVATELÉ
Úterý 25. dubna od 17:30 hodin se koná přednáška Pavla Řepy Noví ptačí obyvatelé Tachovska. Představí devět druhů ptáků, kteří se v poslední době objevili na Tachovsku, ať již jde o druhy, které se po dlouhé době na Tachovsko vrátily, nebo se podle našich znalostí v této oblasti vyskytly poprvé. Uvede i jeden druh, který se u nás objevil ve volné přírodě, i když původně hnízdil pouze v Africe. U každého druhu bude uveden popis s důrazem na znaky odlišující jej od jiných druhů, dále bude popsán způsob života a prezentován postup objevování se a šíření na Tachovsku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.