Přihlásit

Majitelce feny, která ji nechala zemřít v rozpáleném autě, zakázali výstavy a chov štěňat (lidovky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chovatelka o víkendu v Brně nechala na výstavě psů Intercanis svá dvě zvířata v rozpáleném autě. Důsledkem obrovského horka jedna fenka labradora nepřežila. Nyní ženě předsednictvo Českomoravské kynologické unie (ČMKU) zakázalo oficiální chov štěňat a účast na psích výstavách doma i v zahraničí.
Mezinárodní kynologická organizace, které je ČMKU členem, má přímo ve svých stanovách, že je třeba dbát na blaho zvířete a že je zakázáno nechávat ho při horkých dnech samotné v autě. „Kynologická unie nemůže nikomu zakázat, aby choval štěňata, to může pouze soud,“ vysvětlila mluvčí Českomoravské kynologické unie Vladimíra Tichá. Unie se nicméně může postarat o to, aby štěňata neměla průkaz, což pro chovatele znamená prakticky zákaz chovu. „Chovatelka má zatím zákaz zápisu vrhu a účasti na výstavách a akcích pořádaných pod patronací Českomoravské kynologické unie na dobu dvou let,“ uvedla Tichá. Žena, která nechala psy v rozpáleném autě, by mohla při případném porušení riskovat i prodloužení zákazu na dobu neurčitou.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.