Přihlásit

Pytlák zastřelil na Mostecku divočáka a dal si ho chlívku (mostecky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů pytláctví a krádeže staršího muže z okresu Most. Ten měl již v únoru ve večerních hodinách u jedné vesnice v regionu neoprávněně ulovit v rozporu se zákonem o myslivosti divoké prase svou legálně drženou loveckou zbraní.
"Zvíře odtáhl domů, kde ho vyvrhl od vnitřností a uložil do chlívku. Pak ho chtěl použít pro vlastní potřebu," sdělila Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR.
Prase bylo druhý den zajištěno policií a bylo vydáno podle zákona mysliveckému spolku. Policisté zajistili i loveckou zbraň, kterou odeslali ke zkoumání na oddělení kriminalistické techniky. Policie do vyšetřování přibrala i znalce z oboru lesního hospodářství. Ten určil i hodnotu 40kilogramového zvířete na částku 9 800 korun. K odhalení muže dopomohly i stopy, které byly na místě nalezeny. Podle mluvčí šlo o kapky krve i stopy po tažení předmětu ve sněhu, které vedly až k domu obviněného.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.