Přihlásit

Myslivci vypustili do Divoké Šárky 14 zajíců (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 17. června (ČTK) - Myslivci dnes ráno do lesů v Divoké Šárce v Praze 6 vypustili 14 zajíců. Odchoval je jeden ze členů tamního mysliveckého spolku. Vypuštěni byli samci i samice, na podzim by tak mohli mít mladé. ČTK to řekl předseda Mysliveckého spolku Šárka Radek Melíšek. Nové zajíce tu po deseti až 15 kusech myslivci vypouštějí každoročně.

Ve větším množství myslivci do Šárky vypouštějí bažanty. Na začátku června vypustili 24 bažantích slepic, na podzim chtějí vypustit ještě zhruba 30 kohoutů bažanta, dodal Melíšek.

Zajíci jsou vypouštěni vždy po seči, aby je neohrozily sekačky. Největším nebezpečím jsou tak nyní pro ně volně puštění psi, kteří zvěř často štvou a nenechají ji v klidu ani v noci, řekl Melíšek. Ohled na přítomnost zvěře by měli brát i lidé, kteří se procházejí bez psa. Měli by se držet na cestách a nerušit zvířata tam, kde se chodí napájet nebo spásat zeleň, doplnil.

Lesy v Šárce patří hlavnímu městu a stará se o ně městská firma Lesy hlavního města Prahy. V místní honitbě hospodaří Myslivecký spolek Šárka.

Na území hlavního města je osm okresních mysliveckých spolků spadajících pod Českomoravskou mysliveckou jednotku. Kromě nich tu existuje několik desítek dalších mysliveckých spolků či honebních společenstev.

Kromě Divoké Šárky se další honitby na území hlavního města nacházejí například ve Zličíně, Satalicích, Dubči, Letňanech nebo v Horních Počernicích.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.