Přihlásit

Lidé nesouhlasí s odzbrojovací směrnicí EU (Haló noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na národní výstavě myslivosti Natura viva v Lysé nad Labem byla ve středu podepsána dohoda o dlouhodobé spolupráci mezi lidskoprávní bezpečnostní organizací LIGA LIBE reprezentující práva 304 000 legálních držitelů zbraní a Českomoravskou mysliveckou jednotou (ČMMJ), organizující 60 000 myslivců.
Obě organizace se shodly nejen na potřebě zachování práv legálních držitelů zbraní, ale také na podpoře kultury zodpovědnosti a etiky občanů v souvislosti s vlastnictvím, držením a nošením zbraně, obraně lidských práv, vytváření vyspělé občanské společnosti a zachování či zvyšování vnitřní bezpečnosti občanů ČR i vnější bezpečnosti státu a spolupráci při vzdělávání a osvětě nejen střelecko-myslivecké komunity, ale i laické veřejnosti.
V souvislosti s aktuálním vývojem ohledně směrnice EU o zbraních (známé také jako odzbrojovací směrnice) mj. obě organizace žádají Senát a Poslaneckou sněmovnu, aby co nejdříve znovu projednaly, podpořily a zakotvily tzv. ústavní právo na zbraň do našeho ústavního pořádku.

Celý článek najdete v deníku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.