Přihlásit

Vlci došli na Broumovsko až z Pobaltí. Učíme se s nimi žít a výt, ale vyjít s nimi není jednoduché (rozhlas.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dnešním hostem Českého rozhlasu Hradec Králové je vedoucí Správy Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Ing. Hana Heinzelová. Povídat si budeme nejen o přírodním bohatství a krásách této jedinečné lokality na hranicích s Polskem, ale také o vlcích. A zeptáme se i na invazivní, tedy nepůvodní druhy zvěře, které se na Broumovsku objevují.
Co vás napadne jako první, když se řekne Broumovsko? Je to ona příroda a její krásy?
Ano, od roku 1997 mě už napadá Chráněná krajinná oblast Broumovsko, protože tak dlouho na ní pracuji. A jinak, Chráněná krajinná oblast Broumovsko, celý broumovský výběžek, od Hronova ohraničen Radvanicemi, 430 km čtverečních zajímavé přírody s unikátními skalními fenomény, s hodně známými Adršpašsko-teplickými skalami, ale nejen jimi, to vše by mě napadalo. A potom je to samozřejmě můj domov.


"Učíme se s vlky žít, ale není to jednoduché. Lidé přistupují k novým věcem různě. Někdo se jim přizpůsobuje, jiný chce vlky střílet."

Celý rozhovor najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.