Přihlásit

Šest nových myslivců se zapotilo v mýtské Sladovně (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycansko – Šest uchazečů o první lovecký lístek předstoupilo v sobotu dopoledne před zkušební komisi. Dějištěm zkoušek byly prostory mýtské Sladovny, kde znalosti adeptů prověřilo sedm lektorů. „Vesměs jde o zkušené myslivce, kteří odhalí, zda jsou frekventanti připraveni,“ zdůraznil šéf komise Stanislav Suda, jemuž asistoval předseda spolku Stráně Stanislav Hrubý.
V úvodu uctili aktéři minutou ticha památku nedávno zesnulých členů spolku Ladislava Fuchse staršího z Oseku a Josefa Říhy z Nevidu. Fanfára v podání Jitky Maxové pak odstartovala vlastní akt. „V seznamu máme zapsáno devět jmen.
Jenže dvě děvčata se omluvila a jednomu uchazeči vystavila stopku nemoc,“ dodal Suda. Ti zbývající absolvovali sedm předmětů a zkoušeli je Jan Kozlík, František Hrůza, zmíněná Jitka Maxová, Václav Hudec, Lukáš Slabý, Pavel Moulis nebo Jiří Korda. Ve finále konstatovali, že jich uspělo pět! Tři dokonce s vyznamenáním. Minulý týden začal nový kurz. Opět potrvá rok, přičemž do konce dubna absolvují nováčci přednášky, poté praxi ve zvoleném mysliveckém sdružení a na začátku roku 2020 opakování látky formou konzultací včetně samostudia.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.