Přihlásit

Život jde ruku v ruce se smrtí, povídá Augustin, sokolník a lesák od narození (havlickobrodsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oudoleň – Násilím dravce nevycvičíte. Fascinuje mě, když pták loví bažanta letem střemhlav a když v lesní houštině kráčí majestátný jelen, říká Václav Augustin z Oudoleně, lesák tělem i duší. Jeden ze tří chovatelů v kraji, kteří se věnují sokolnictví a chovu dravců profesionálně, na vysoké odborné úrovni.

"O svých zkušenostech, o které se rád dělí s kolegy myslivci, ale i laickými obdivovateli přírody, napsal Václav Augustin už dvě knihy. Jedna je věnovaná sokolnictví a druhá myslivosti.
Jak prozradil, k myslivosti ho to táhlo od malička a sokolníkem se asi narodil. „ To přání chovat doma dravce, který by mě poslouchal, ve mně bylo odmalička. První poštolku jsem cvičil už jako kluk. Krmení pro ni jsem schovával ve staré ruční pračce zakopané v potoce, aby se nezkazilo, protože lednice byly poměrně vzácné a rodiče by mi sotva dovolili do ní ukládat myši,“ zavzpomínal Václav Augustin na svoje sokolnické začátky.

Celý článek si můžete přečíst zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.