Přihlásit

Mariánské Lázně zakázaly vstup na dvě lesní cesty u Kladské (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mariánské Lázně (Chebsko) 29. ledna - Městský úřad v Mariánských Lázních dnes na podnět Lesů ČR uzavřel dvě lesní stezky nedaleko Kladské ve Slavkovském lese. Těžký sníh zůstává v korunách stromů, které se pod neúměrnou vahou ohýbají a lámou nebo se naklánějí nad cestami, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

"Trasy hodně využívají běžkaři. Nechceme riskovat jejich zdraví," vysvětlil opatření ředitel Lesního závodu Kladská Lesů ČR Jan Němický. Opatření na cestách Hřebenová a Vlnitá platí do konce února.

Cesty jsou označené výstražnými páskami. Rozhodnutí úřad vyvěsil na úřední desce. Takzvaná Vlnitá cesta vede od rozcestí Vysoké sedlo k rozcestí Hvězda, Hřebenová cesta vede od Vysokého sedla přes vyhlídku pod Lysinou k rybníku Uhlíř.

Běžkaři by měli být nadále opatrní také v Krušných horách, kde se riziko pádu stromů po víkendovém sněžení opět zvýšilo. Zákaz vstupu platí na stezky na pozemcích církevních lesů, kudy vede mimo jiné i část krušnohorské běžecké magistrály.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.