Přihlásit

Výtěžek z plesu půjde na práci s mládeží (týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Plesovou sezonu v Bruntále ve Společenském domě odstartoval myslivecký ples. Podle reakcí návštěvníků to byl začátek více jak zdařilý. Hosté si nejen zatančili, ale i pochutnali na zvěřinové večeři. Kdo měl zájem, mohl si zakoupit také vstupenku na zvěřinový raut se spoustou dobrot. A zvěřina byla i v bohaté tombole.
Spokojenost panuje i v řadách pořadatelů z Okresního mysliveckého spolku Bruntál, kteří ples využili jako vhodnou příležitost představit veřejnosti myslivecké tradice.
V doprovodném programu vedle tanečních ukázek vystoupili i myslivečtí trubači a pořadatelé předvedli také rituál pasování na myslivce.
"Udělalo nám radost, že tolik lidí přišlo v zeleném, že jde skutečně o mysliveckou akci, bylo vidět i na množství stejnokrojů," konstatoval předseda Okresního mysliveckého spolku Bruntál Jaroslav Mader. "Potěšilo mě, jak se sál zklidnil při obřadu pasování a že tento rituál zaujal tolik lidí," dodal Mader, který se na plese ujal i role pasujícího. "Na spokojenosti hostů se podepsala i bohatá tombola, do níž přispělo na sedmdesát sponzorů z řad jednotlivců, mysliveckých spolků, firem a podnikatelů," upozornil jednatel Okresního mysliveckého spolku Bruntál Pavel Kameník. Štastlivci mohli vyhrát třeba mikrovlnku, tablet, mobil, televizi, zajíce, bažanty, divoká prasata a hlavní cenou byl kolouch.
Většinu výtěžku z plesu hodlají pořadatelé z Okresního mysliveckého spolku Bruntál věnovat na práci s mládeží a na propagaci myslivosti.
Z dalších plesů se mohou milovníci tance a společenské zábavy těšit například na bruntálský městský ples, který se uskuteční 9. března ve Společenském domě, 16. března zde následuje motorkářský ples. Plesy budou i na dalších místech, například ve svých budovách pořádají plesy školy. V pátek 1. února se koná ples v Základní škole Okružní a ples ZŠ Petrin bude 22. února.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.