Přihlásit

V hale nemocnice v aljašském Anchorage posvačil los a pak odešel (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Anchorage 8. ledna - Stephanie Huptonová se vzpamatovala jako první, když spatřila ve vstupní hale nemocnice v aljašském Anchorage losa. Pásl se na kytkách u vchodu a díky duchapřítomnosti této pracovnice fyzioterapeutického oddělení je jeho desetiminutový pobyt ve zdravotnickém zařízení zaznamenán na kameře.

Jeden z pacientů upozornil, že ochranka sleduje losa, který vešel vstupními dveřmi zablokovanými v otevřené poloze kvůli mrazu. Incident se stal v pondělí, kdy bylo v Anchorage minus 17 stupňů Celsia.

"Netušila jsem, že tady máme domácího losa," řekla Huptonová. Z videa je patrné, že se mohutné zvíře zaměřilo na zeleň u vchodu a pak také na kameru mířící na ně. Sudokopytník chvíli postál a pak nevzrušeně dveřmi odkráčel ven.

Huptonová se ho prý nebála ani chvíli, i když tvrdí, že se nikdy nenadála, že něco podobného zažije, když se před třemi lety přistěhovala z Iowy. Bydlela tam v Carrollu a řekla, že tohle je tedy opravdu něco jiného, než život v malém iowském městě.

Mluvčí nemocnice Kjerstin Lastufkaová sdělila, že losa zřejmě lákaly zelené rostliny, z nichž část zkonzumoval. Odešel prý asi po deseti minutách, aniž někoho zranil nebo způsobil větší problémy, když se nepočítá jeho svačina. "Byla to klidná návštěva," řekla Lastufkaová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.