Přihlásit

Myslivecký ples zve na tanec, tradice i na zvěřinu (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vstupenky na Myslivecký ples v Bruntálu si lze objednat na sekretariátu Okresního mysliveckého spolku. Sídlí v Sadové ulici. Dnes je poslední den, kdy si zájemci mohou vstupenky vyzvednout ještě letos. Pak až po Novém roce.

Bruntál – Zelená. Taková barva oděvu bude nejspíš převažovat u většiny návštěvníků oblíbeného Mysliveckého plesu v Bruntále.
Chystá se na druhou lednovou sobotu.
S myslivostí a mysliveckými tradicemi se lidé v našem okrese mají příležitost seznámit třeba na podzimních svatohubertských mších, mysliveckých zábavách, zvěřinových hodech a dalších akcích. Nyní přišli myslivci s dalším nápadem, jak se veřejnosti představit, chystají reprezentační ples Okresního mysliveckého spolku. Uskuteční se v Bruntále v sobotu 12. ledna.
Vedle tance, tanečních ukázek a dalších obvyklých vystoupení tak návštěvníci plesu uvidí i ukázku mysliveckých rituálů a uslyší myslivecké trubače. A velkým lákadlem je zvěřinová kuchyně.
„Chtěli bychom, aby se ples opravdu podobal plesu mysliveckému, Ať již výzdobou, kulturními vložkami, ukázkou mysliveckých tradic i velmi bohatou mysliveckou tombolou!“ řekl předseda Okresního mysliveckého spolku Bruntál Jaroslav Mader. V ceně vstupného na ples je i zvěřinová večeře, jelení řízek s bramborovým salátem a kančí guláš s chlebem. Navíc si zájemci mohou zakoupit poukaz na speciální zvěřinový raut.
Na jídelníčku budou nejrůznější dobroty z dančí, jelení a černé zvěře. I tombola bude na první pohled myslivecká, protože mezi cenami nebudou chybět bažanti, zajíci, jelení, dančí, mufloní a srnčí zvěř a také divoká prasata. Dámy tak mají inspiraci, jakou zvolit barvu šatů. Pánové zase mohou sáhnout po zelené kravatě či košili. A ctí pravověrných myslivců je přijít ve slavnostním mysliveckém obleku.
Vstupenky si lze předem rezervovat na telefonu 724 727 689. Je nutné je zaplatit do 9. ledna. Na webu myslivost.cz/omsbruntal zájemci najdou také aktualizovaný plánek sálu se stoly a dosud volnými místy.
Cena vstupenky na Myslivecký ples včetně místenky a večeře je 250 korun. V případě nevyprodání vstupenek v předprodeji bude možné je zakoupit také v den konání plesu přímo ve Společenském domě do doby zahájení, to je do 19.30 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.