Přihlásit

Hranická hubertská mše přilákala mnoho lidí (Táborský týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Planá nad Lužnicí – V neděli se v zámeckém parku na Strkově konala Hranická hubertská mše s požehnáním, ta je na rozdíl od klasických kotelních mší určená k provádění v přírodě. Zajímavá akce přilákala mnoho návštěvníků. Začátek byl ve 14 hodin. O program se postarali Trubači Okresního mysliveckého spolku Tábor, kteří se nedávno stali ve svém oboru vícemistry Evropy. Mši provedli společně s pěveckým sborem Melodica ze Soběslavi.
Trubači OMS je soubor, který vznikl při Základní umělecké škole Sezimovo Ústí. Skládá se ze žáků, absolventů, ale také dospělých či seniorů. Vznikl v roce 2003 a o jeho založení se přičinila Šárka
Kvičínská. Od roku 2012 ho umělecky vede Eva Kubínová a organizaci zajišťuje Jaroslav Tupý. Na Mistrovství Evropy mysliveckých trubačů byl soubor nominován díky svým úspěchům v národních i česko-slovenských soutěžích. „Už nominace pro nás byla velkým zadostiučiněním, na mistrovství do východoslovenské Levoči vyrazilo 14 táborských trubačů. Postoupili jsme do finále a nakonec se stali vicemistry,“ informovala vedoucí souboru, Eva Kubínová.

Lenka Pospíšilová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.