Přihlásit

Jelení výběh na Kvildě je opět v provozu (Čro-plzen.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výběh jelenů na šumavské Kvildě je opět v provozu, jelenům totiž právě skončila říje. Během uzavírky připravila správa národního parku několik bezpečnostních opatření.

Nově je ve výběhu vymezená stezka, po které mohou návštěvníci chodit. Je vyznačená pomocí dřevěných ohrádek a lidé by opravdu neměli z bezpečnostních důvodů chodit mimo ni. V případě, že by se některé zvíře k návštěvníkům příliš přiblížilo, mohou se schovat do několika nově vybudovaných únikových ohrádek u cesty.
Pracovníci centra zdůrazňují, že je zakázáno krmit zvěř a jakkoli se k ní přibližovat, případně ji pronásledovat. Lidé by se s ohledem na zvěř měli chovat tiše a nevodit sem psy. Pracovníci budou nyní také na chod centra častěji dohlížet.
Jelení výběh bude otevřený až do konce roku denně do 15:45. Výjimkou je příští týden, kdy bude od pondělí do pátku centrum uzavřené kvůli školení pracovníků.

Michaela Svobodová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.