Přihlásit

V sibiřských horách prý řádí bobr-záškodník (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moskva - Na 1500 obyvatel okresu v pohoří Altaj na Sibiři se najednou ocitlo bez elektřiny. Výpadek podle energetiků zavinil představitel místní fauny: strom, který dopadl na elektrické vedení a přerušil ho, poslal k zemi bobr.

"Pracovníci společnosti Altajenergo operativně vrátili světlo domovům obyvatel Soltonského okresu, kteří o něj přišli vinou bobra. Diverzi zvíře podniklo tím, že přehryzalo strom, který spadl na elektrické vedení," citovala agentura RIA Novosti z komuniké. Podle společnosti oprava zabrala montérům asi dvě hodiny.

Není to první podobný případ. Experti v Altajenergo připomněli, že před pár lety bobr připravil o elektrický proud ves, nesoucí zřejmě příznačný název Bobrovka. Mnohem větší havárii na Krymu před čtyřmi lety způsobila kočka, která zavinila požár transformátorové stanice v Simferopolu, poznamenal server Newsru.com. Na rozdíl od altajského bobra ale krymská kočka výpadek nepřežila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.