Přihlásit

Pytlák lovil u obce Železná, odešel však s prázdnou (bruntalsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berounsko – Berounská kriminální policie se zaobírá nedávným případem pytláctví. K tomu mělo dojít v období od 8. do 18. září v honitbě nedaleko obce Železná.

Mezi Farskou roklí a Malým Plešivcem v těchto dnech pachatel upytlačil v lesním porostu jelena evropského. Na toho si pachatel přinesl střelnou zbraň, s jejíž muškou se nemílil. Byť zvíře pošlo na jediný výstřel, neskonalo na místě a před svou smrtí se dokázalo střelci lačnícímu po trofeji ztratit.
Za trofej z tohoto zhruba devítiletého čtrnácteráka by pachatel mohl obdržet až 80 tisíc korun. Kožešinu a maso by pak zpeněžil za necelých 10 tisíc.
Berounští kriminalisté v tuto chvíli po pytlákovi pátrají a zároveň žádají kohokoliv, kdo by jim mohl předat informace vedoucí k jeho ztotožnění nebo by věděl o souvislostech s tímto případem, aby jim je sdělil na tel. 606 665 995.

Jan Podhorník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.