Přihlásit

Puškohledy s denním a nočním viděním CORVUS D/N (Zbraně a náboje)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

NOVINKA NA ČESKÉM TRHU V OBLASTI PUŠKOHLEDŮ S NOČNÍM VIDĚNÍM, JEJÍŽ PŘEDNOSTI OCENÍ PŘEDEVŠÍM NÁROČNĚJŠÍ JEDNOTLIVCI Z ŘAD LOVCŮ A MYSLIVCŮ, URČITĚ MÁ CO NABÍDNOUT. MIMO SAMOTNÉ KONSTRUKČNÍ PŘEDNOSTI MŮŽE ZABODOVAT TAKÉ SVOU PŘÍZNIVOU CENOU.

Puškohledy s nočním viděním jsou v oblasti myslivosti a lovu stále populárnější jednoduše proto, že při koníčku nebudete limitováni denní dobou. Díky nočnímu vidění je lov za šera nebo v noci přesnější a eliminuje postřelení zvířete nepřesným zacílením. Kvalitní puškohled s nočním viděním znamená i větší radost z lovu.

DENNÍ A NOČNÍ ZOBRAZENÍ

Dnes vám představíme novinku od běloruského výrobce Electrooptic, který se výrobě optických přístrojů nočního vidění věnuje již více než 20 let. Jedná se o model CORVUS D/N. Tento přístroj s denním a nočním viděním 2+ nebo 3. generace nabízí čtyřnásobné nebo šestinásobné zvětšení. Primární výhodou tohoto puškohledu je použití v jakoukoli denní nebo noční dobu, můžete jej mít na zbrani připevněný permanentně. U modelu se šestinásobným zvětšením je reálná detekce v noci až na vzdálenost 500 metrů, u čtyřnásobného zvětšení pak 400 metrů.

KVALITNÍ KONSTRUKCE

Konstrukce je voděodolná a díky vysokopevnostní slitině hliníku je dostatečně robustní, aby snesla zpětný ráz větších ráží.
Samotné přepínání do nočního režimu se provádí jednoduchým nastavením pomocí velkého nastavovacího tlačítka na levé straně přístroje, kdy clonu nastavíme z polohy D (den) do polohy N (noc). Po zapnutí samotného zesilovače na pravé straně je přístroj připraven k nočnímu použití.
Záměrný kříž je typu Mil­Dot, na vyžádání je dostupný také typ Bird. Pro lepší viditelnost kříže v nočním režimu jej můžeme zvýraznit z černé do oranžové barvy pomocí tlačítka s označením MARK na pravé straně přístroje. Ovládací prvky k nastavení záměrného kříže jsou schovány pod závitovými krytkami.

ZESILOVAČ OBRAZU

Zesilovač využívá bílý fosfor, zobrazení je proto přesnější a pro lidské oko příjemnější, než při využití zeleného fosforu. V podmínkách, kde je velice málo zbytkového světla (například v lese bez svitu měsíce) lze využít dodatečně integrovaný IR přísvit o vlnové délce 850 nebo 940 nm, který tento nedostatek odstraní. Automatické ostření obrazu a integrovaný optický kompenzátor zajišťuje vysokou přesnost zamíření za jakýchkoliv podmínek.
Energii dodává jedna CR 123A baterie a díky úsporné technologii nabízí CORVUS D/N dobu provozu překračující 50 hodin. Pomocí indikátoru stavu baterie ihned poznáte aktuální stav.
Pro uchycení na zbraň jsou dostupné montáže Picatinny, LM­prism a MAK.

ZÁTĚŽOVÉ TESTY

Zařízení CORVUS D/N bylo podrobeno zátěžovému testování jak pro použití v nočních podmínkách, tak za špatného počasí. Proto, s přihlédnutím k pořizovací ceně, představuje vhodné řešení i pro ty nejnáročnější uživatele z řad myslivců, pracovníků státních nebo soukromých bezpečnostních služeb a nadšenců do pozorování přírody.
Pro bližší informace a ostatní produkty nočního vidění navštivte stránky výhradního prodejce www.defendia.cz.

***

TECHNICKÉ ÚDAJE

CORVUS D/N 6X Gen2+ CORVUS D/N 6X Gen3 CORVUS D/N 4X Gen2+ CORVUS D/N 4X Gen3
Generace 2+ 3 2+ 3
Zvětšení 6x 4x
Detekce v noci / ve dne 500 m / 700 m 400 m / 500 m
Zorné pole 6° 9°
Citlivost 550­620 kA/Lm 1900 – 2400 kA/Lm 550­620 kA/Lm 1900 – 2400 kA/Lvm

Rozlišení 50 ­ 55 lp/mm
FOM <1250
Životnost 10 000 hod
Korekce dioptrií +/­ 5
Oční reliéf 48 mm
Baterie 1 x CR123, 3 V
Výdrž baterie 50 hod
Provozní rozsah teplot ­50 °C až +60 °
Rozměry 315x110x96 mm 285x100x60 mm
Váha (bez baterie) 1,5 kg 1,1 kg
Třída odolnosti IEC IP66

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.