Přihlásit

Myslivci, pozor. Policisté začínají s kontrolami honů (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Léto se pomalu chýlí ke konci a myslivecká sezona může vypuknout. Honci by si ale měli dávat pozor na spoustu záležitostí.


Jindřichohradecko – Pokutu ve výši až pět tisíc korun může na místě dostat myslivec, který poruší pravidla. Podle policejní mluvčí Hany Millerové zkontrolovali policisté v loňském roce třiadvacet honů. „V jednom případě nadýchal držitel zbrojního průkazu, myslivec, alkohol do jedné promile,“ připomněla. To se stalo při honu na Novovčelnicku.
Policisté také kontrolují, zda na honu nejsou přítomné děti mladší patnácti let či zda myslivci nestřílí z automatických nebo poloautomatických zbraní se zásobníky většími než na dva náboje.
„Po ukončení honu je potřeba dodržet správné uložení zbraně. Dnes by měl mít každý myslivec zbraň vhodně zabezpečenou nejlépe v trezoru. Rozhodně nelze zbraň pověsit doma na věšák přímo v předsíni a nechat ji tak svému osudu,“ dodává mluvčí.

Adam Hudec

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.