Přihlásit

Okresní myslivecký sněm na Bažantnici (Horácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

TŘEBÍČ
Tóny lesnic ve velkém sále Bažantnice zahájily 31. května odpoledne Okresní myslivecký sněm OMS Třebíč / OS/. Za předsednický stůl zasedli členové Myslivecké rady OMS Třebíč /MR/, vedle předsedy OMS Třebíč Ing. Sedláčka předsedové komisí a předseda Dozorčí rady OMS.

Mgr. Josef Drmota, místopředseda OMS, zahájil sněm a po přivítání delegátů konstatoval, že sněm je usnášeníschopný. Předsedajícím sněmu byl zvolen Ing. Sedláček.
Ing. Sedláček nejprve přítomné seznámil s programem, následovala zpráva o činnosti MR, která v novém složení pracovala od září 2017. Práce měla MR za sebou už hodně, mimo jiné byl vybrán nový jednatel OMS Třebíč Ing. Měrka, s tím souvisí i prodloužení úředních hodin na sekretariátu. Byly také získány dotace z nadace ČEZ, uzavřena kauza J. Vlka a proběhla řada akcí. MR zahájila také vydávání elektronického zpravodaje OMS Třebíč, ve kterém najdou myslivci aktuální informace, týkající se OMS a myslivosti. Ing. Sedláček zdůraznil význam členství v ČMMJ, zdůvodnil plánované navýšení členského příspěvku a vyjmenoval členské výhody člena ČMMJ. Zdůraznil význam ČMMJ při obhajobě zájmu myslivců a vyjádřil obavu, že při dalším úbytku členů hrozí pokles významu myslivosti, pokles síly organizace a ohrožení zájmu všech myslivců.
Po zprávě Ing. Zd. Skoumala byl schválen hospodářský výsledek za rok 2017 a využití zisku v činnosti spolku v dalším období. Ing. Skoumal dále zdůvodnil nutnost schválení rozpočtu na roky 2018 a 2019. V nadcházejícím období bude třeba vynaložit velké investice, především na opravu střechy Bažantnice a plánovanou organizaci Memoriálu Karla Podhájského. Oba návrhy byly 100% hlasů schváleny. Schválen byl rovněž předpis č. 001/2018 OMS Třebíč, dokument, který obsahuje aktuální částky navržené např. na úhradu cestovného, stravného nebo odměny rozhodčím, a pravidla pro nakládání s financemi OMS.
Diskutovalo se zejména na téma stavu kulturního zařízení Bažantnice. Delegáti se shodli, že je třeba se o ně náležitě starat a vyslovili souhlas s případným přesunem sekretariátu OMS právě tam. To by umožnilo jednateli spolku mít majetek OMS pod nepřetržitým dozorem. Velká diskuse se vedla na téma zvyšování členského příspěvku v ČMMJ. Nakonec okresní sněm pověřil delegáta OMS Třebíč Ing. Sedláčka, aby na jednání Sboru zástupců ČMMJ hlasoval PROTI navýšení členského příspěvku od roku 2019. Závěrem Ing. Sedláček poděkoval přítomným a pozdravem "Myslivosti zdar" ukončil Okresní sněm.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.