Přihlásit

Výstava shozů spárkaté zvěře nabídla v Lánech pohled na 856 kusů paroží (kladensky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lány
Přehlídka shozů spárkaté zvěře byla k vidění v Demonstrační obůrce Lánské obory. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout celkem 856 různých kusů paroží.

"Letos bylo na přehlídce k vidění o něco méně shozů, než tomu bylo v minulém roce. "Prvním z důvodů je fakt, že jsme snížili počet daňčí samčí zvěře. Druhým důvodem je pak to, že v letošním roce začala zvěř v Lánské oboře shazovat o něco déle, než tomu bylo v předchozích letech, takže shozy ještě nadále sbíráme. Přesto si myslím, že 856 kusů je krásné číslo," uvedl ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák.
Přehlídky a výstavy shozů na Lesní správě Lány začaly již v roce 2002, kdy se podařilo vystavit 321 shozů. Postupně tento počet narůstal, další tři roky se podařilo nashromáždit až 640 shozů. V roce 2008 se podařilo vystavit rekordních 1148 shozů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.