Přihlásit

Zvěř má dostatek potravy (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sloupnice - Oldřicha Vašiny, mysliveckého hospodáře MS Březina České Heřmanice, jsme se zeptali, jak se nyní daří zvěři v největší honitbě na území okresu.
"Zvěř má nyní dostatek potravy: v lese maliní, ostružiní, žaludy a bukvice, na poli ozimy, travní porosty i posklizňové zbytky cukrovky a kukuřice. V lese je poměrně klid, což jí nepůsobí stresy a zanedbatelné jsou i škody na lesních porostech. Vnadíme zvěř ke krmným zařízením, abychom mohli podat medikované krmení zejména spárkaté zvěři proti zažívacím i podkožním parazitům. Jde o nákladnou léčbu, každoročně opakovanou. Jeden metrák medikovaného krmiva stojí dva tisíce korun, i přes dotaci krajského úřadu, zajišťovanou již poněkolikáté radním Petrem Šilarem," uvedl Oldřich Vašina.
Zdejší myslivci se věnují nejen péči o lesní zvěř, ale umějí se s ostatními i dobře pobavit. Příští sobotu 20. ledna chystají v sokolovně ve Sloupnici tradiční myslivecký ples s bohatou zvěřinovou tombolou a mysliveckou kuchyní. "Již tuto neděli od deseti hodin budeme v restauraci U labutě prodávat místenky na ples. Lze je i rezervovat na telefonu 465 549 227 nebo 731 443 487," dodal hospodář sdružení Oldřich Vašina.

(jh)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.