Přihlásit

Chodit krmit zvěř je nebezpečné (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kynšpersko - Chodit krmit zvěř do lesa v těchto dnech je pro myslivce nebezpečné. Polámané stromy se opírají o jiné a hrozí jejich pád.

"Musíme být hodně opatrní," řekl myslivec z Kynšperka nad Ohří Ludvík Dlesk. Podle něj je situace po vichřici v lese katastrofální. "Kalamitu z poslední jarní vichřice z předloňska jsme ještě nestihli pořádně odklidit. V revíru od Kamenného Dvora až po Černý Mlýn spadly dva posedy a vítr pokácel mnoho stromů. U silnice I/6 jich popadalo nejvíc," potvrdil Dlesk. Podle něj jsou škody velké, ale jejich vyčíslení nebude extrémní.

"Dřevo z popadaných stromů vytěží Lesy České republiky. Je to totiž jejich majetek. My máme les v okolí Kynšperka jen v pronájmu," upřesnil Dlesk. Lesním zvířatům se řádění přírodního živlu naštěstí vyhnulo. "Zatím jsme nezaznamenali žádné mrtvé ani poraněné zvíře," potvrdil myslivec z Kynšperka.

Vstup do lesa je podle myslivců na vlastní nebezpečí. Na procházku do blízkosti lesa by lidé měli chodit s velkou opatrností nebo vůbec.

Iveta Chmelařová

Foto - Stovky stromů rozřezali během orkánu minulý týden hasiči a lesníci. Další polámané a vyvrácené stromy ale ještě v lesích leží, a vstup do lesa je tak podle myslivců v těchto dnech stále nebezpečný.

Foto Martin Kasal

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.