Přihlásit

Navzdory zákazu chodí do lesa (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachovsko - Lesní zvěř potřebuje krmení, myslivci ale nemohou zakládat do krmelců. Za všechno může nařízení vlády, která minulý týden zakázala až do 5. února vstup do lesů postižených vichřicemi. Zákaz se týká celoplošně Plzeňského kraje a výjimku tvoří pouze dělníci, kteří odstraňují polomy, lesní stráž, policie, státní dozor a zástupci České inspekce životního prostředí.

"Myslím si, že zima byla do této chvíle mírná. To, že nebudeme moci krátkou dobu přikrmovat, nevidím jako velký problém," řekl nám předseda Okresního mysliveckého spolku Pavel Nečas. "Zvěř díky teplému počasí měla dostatek času vytvořit si tukové zásoby. Dobrý hospodář přikrmuje zvěř už od podzimu," dodal Nečas.

Předsedové mysliveckých sdružení chtějí požádat o výjimku z tohoto zákazu. Zatím ale myslivci do lesa nesmí stejně jako ostatní lidé, za porušení zákazu mohou dostat pokutu až padesát tisíc.

"My do lesa chodíme a zvěř přikrmujeme, i když platí zákaz," řekl nám myslivec, který nechtěl být jmenovaný.

"Je jasné, že i přes zákaz budou myslivci do lesa chodit. Pak bude záležet na tom, jestli policie nebo lesní stráž budou mít pro ně pochopení," uvedla mluvčí Krajského úřadu v Plzni Alena Šatrová.

Foto - Myslivci chodí přikrmovat zvěř i přes zákaz.

Ilustrační foto

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.