Přihlásit

Večerníček pro myslivecké děti (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

* Zápisník reportérky

Stačí letmý pohled do archivu zpráv a ze snahy myslivců dostat jeden z dílů večerníčku o malém rysovi a jeho psím kamarádovi do televizního trezoru je záhada. Ponaučení z příběhu o muži v zeleném, který po rysím mláděti střílí, by si evidentně měly vzít hlavně myslivecké děti. To aby věděly, že když potkají v lese strýčka v zeleném a s nabitou zbraní, je lepší mít se na pozoru.
 Právě v řadách myslivců je totiž nejvíc mysliveckých obětí. Posuďte sami: kulkou svého kolegy, která ho zasáhla přímo do břicha, zemřel před časem myslivec u obce Lípa na Zlínsku. V Luhačovicích si zase dodnes vyprávějí o lovu divokých prasat, při kterém nadšený osmadvacetiletý lovec zastřelil předsedu mysliveckého spolku.
 Že by o podobných případech myslivci netušili? To ne. Napadá mě už jen jedno vysvětlení jejich večerníčkových protestů. Pohádkový muž v zeleném na rysa střílí záměrně a netrefí. Skuteční muži v zeleném ve výše popsaných případech stříleli omylem, a přesto trefili. Možná jim vadí ten rozdíl

O autorovi: Jana Blažková, reportérka MF DNES

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.