Přihlásit

Medvědí obr děsí Študlov (Šíp)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Študlov - Strach! Dva školáci ze Študlova objevili při obchůzce lesa medvědí stopy. Podle odborníků je zanechal obrovský exemplář medvěda hnědého. Místní občané se teď bojí vycházet ven. Stopy se totiž objevily pouhých dvě stě metrů od domů.
Obec stojí na nohou! Dva školáci objevili pár metrů za domem obrovské medvědí stopy, které vedly do vsi. K nálezu hned povolali svého otce, myslivce Romana Číže, a souseda Jaroslava Lukáše. "Neváhali jsme a hned vzali pytel sádry, abychom stopy odlili. Teď nám tlapy zdobí místní bar," podotkl Lukáš. O nález se ihned začali zajímat ochránci přírody. "Ještě jsem odlitky neviděl na vlastní oči, ale podle předběžného popisu by to měl být větší kus, tak kolem 160 kilogramů. Tento týden se do Študlova vypravíme osobně," řekl valašskomeziříčský ochránce přírody Milan Orálek. Podle něj se Mna Valašsku v současné době pohybují asi tři medvědi hnědí. Zda se huňáč ve Študlově usadil natrvalo, nebo zda jen prochází, se zatím určit nedá. "Více budu schopen upřesnit, až budu na místě," vysvětlil Orálek. Študlovem teď obchází strach. "Je to strašné, bojíme se vycházet ven. Nikdo neví, co se od takové dravé šelmy dá čekat. V obci se nemluví o ničem jiném," řekla maminka tří dětí Marcela Lukášová. Strach ale mají i místní muži. "Když jsem stopy viděl poprvé, úplně mě zamrazilo. Člověku se ani nechce věřit, jak obrovské zvíře brázdí místní kopce," uvedl majitel baru. Obávaná šelma má přitom už své vlastní jméno. Objevitelé totiž využili svého práva a medvědovi dali jméno Pepa.

IRENA FROLOVÁ

Foto - Stopy medvěda na místě nálezu

Foto - Jaroslav Lukáš, uprostřed Štěpán Číž a vpravo myslivec Roman Číž.

Foto ŠÍP - Jaroslav Švanda

Foto - Takovýto kus obchází někde kolem ...

Foto Winto

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.