Přihlásit

Důchodce: Kvůli pronájmu honitby jsem byl vyloučen (Nové Přerovsko - týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nové Dvory - "Stal jsem se obětí podvodu," tvrdí důchodce Josef Derych z Nových Dvorů na Lipnicku. Už čtyři roky se nemůže smířit s tím, že na něm byla údajně spáchána zákeřná lest, kvůli které byl vyloučen z honebního společenstva.
Josef Derych byl od roku 2003 členem Honebního společenstva Podhradí Týn nad Bečvou. Na valné hromadě v únoru téhož roku byl zvolen do funkce místostarosty. Ze zasedání byl vyhotoven zápis, který se později stal předmětem sporu. "Jeden z členů honebního společenstva tento zápis napadl. Podal trestní oznámení s tím, že byly vyhotoveny dva zápisy z tohoto zasedání se zcela odlišnými údaji. Podle jeho verze jsem nezískal tolik hlasů, abych mohl vykonávat funkci místostarosty. Ale to je lež," vysvětluje důchodce.
Případ se nakonec dostal až k soudu. Josef Derych se však soudního líčení nemohl zúčastnit. "Soud shledal usnesení valné hromady za neplatné a z toho důvodu byl ustanoven nový honební výbor, ve kterém už jsem já nefiguroval, a tudíž jsem nebyl přizván ani na soudní jednání," vysvětluje Derych, který nejen že přišel o členství v honebním společenstvu, ale také o pronájem honitby. V roce 2003 si totiž pronajal od honebního společenstva pozemky, které teď užívá Myslivecké sdružení v Týně nad Bečvou.
Josef Derych se domnívá, že to bylo hlavním důvodem, proč byl podvodným způsobem vyloučen z honebního společenstva. "Zájmy s pronájmem honitby byly jiné, a proto mě potřebovali nějak odklidit. Spáchali na mně lumpárnu první třídy. Z valné hromady totiž žádné dvojí zápisy neexistují. Když jsem je chtěl vidět, nebylo mi to umožněno," tvrdí důchodce.

(dar)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.