Přihlásit

Myslivci se pyšní úlovky (Turnovský a semilský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krkonoše - Pro všechny příznivce honů je v Krkonoších přichystána ukázka trofejí místních myslivců. Zvěř, kterou ulovili v loňském roce, bude k vidění v budově trutnovské lesnické školy.
Přehlídku ulovené zvěře myslivcům nařídila uspořádat Správa Krkonošského národního parku.
"Na výstavě budou k vidění všechny trofeje ulovené v minulé lovecké sezoně. Povinně bude předložena veškerá zvěř jelení, srnčí, mufloní, dančí a černá," informoval mluvčí Správy KR-NAP Radek Drahný.
Zvěř jiného druhu nebo čelisti holé zvěře myslivci překládat nemusí. Příznivci honiteb se mohou těšit na rozmanitou škálu jeleního paroží, srnčích parůžků či kančích zbraní. Nebudou chybět ani lebky šelem, například lišek a kun.
Chovatelská přehlídka bude trvat až do 8. dubna.
"Hodnotitelská komise posoudila všechny trofeje z hlediska chovnosti i bodové hodnoty. Hodnotí se délka parohu nebo počet výsad, podle kterých se stanoví bodová hodnota trofeje," uvedl Radek Drahný.

(ver)

Foto - Úlovky krkonošských myslivců obsadily prostory střední a vyšší odborné školy lesnické v Trutnově.
Foto Kamila Antošová

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.