Přihlásit

Poznávej a chraň les (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Mateřské škole Habrmanova v České Třebové jsme na konci měsíce března přivítali revírníky Lesní správy Lanškroun Pavla Frice a Zdeňka Papíka, kteří si pro nás připravili vyprávění o lese pod názvem "Poznávej a chraň les".

Na začátku si děti pomocí názorných ukázek zopakovaly rozdíly mezi jehličnatými a listnatými stromy (mimochodem, víte, že bukové větvičky mají "pícháky" a dubové ne?). Dále si děti prohlédly srnčí parůžky a jelení parohy, poznávaly ozdobu hlavy muflona a daňka, slyšely hlasy zvířat i ptáků žijících v lese, včetně videoukázek z jejich života. Dokonce si mohly prohlédnout loveckou pušku, pravý myslivecký tesák a dalekohled.
Vše bylo doplněno zajímavým vyprávěním o práci lesníků, o zvířátkách i o významu lesa pro člověka. Zdeněk Papík, který nám o všem vyprávěl, uměl děti zaujmout, navázat s nimi kontakt a ony se s ním brzy spřátelily. Na závěr plnily děti zadané úkoly na pracovních listech. Za odměnu dostaly drobné dárky a sladkost.
Děkujeme přednášejícím za pěknou a pečlivě připravenou besedu, do které se děti radostně zapojovaly. A poučeny v otázce "Co se v lese nesmí" mohou být nyní jistě dobrými poradci některým dospělým.

Miluše Lorencová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.