Přihlásit

Bachyně způsobila havárii jedenácti automobilů (Noviny Region Frýdecko-Místecko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

FRÝDEK-MÍSTEK (sru, res) - Příčinou hromadné nehody jedenácti automobilů v pátek 6. dubna je bachyně. Se svými selaty přecházela přes čtyřproudou komunikaci poblíž čerpací stanice Slovnaft.

Bachyně s mladými divočáky přebíhala v pátek po šesté hodině ranní rušnou komunikaci. Jeden z automobilů ji ve vysoké rychlosti srazil. Poté nastala mela. Projíždějící automobily do sebe začaly narážet. Celkem havarovalo jedenáct vozů. Nejhůř dopadl řidič felicie, do něhož zezadu narazil kamion. Vůz sešrotoval, zadní část karoserie se doslova nalepila na sedadlo řidiče. Ten byl z vraku vyproštěn s těžkým zraněním, ale přežil. Pokud by vezl spolujezdce na zadních sedadlech, neměli by šanci. "Bachyni srazilo osobní auto a zůstalo stát v odstavném pruhu. Za ním jela řidička v oplu v levém pruhu. nesmyslně v levém pruhu zastavila a auta jedoucí za ní nestačila dobrzdit. Já to už také nedobrzdil a vrazil jsem do felicie," popisoval nehodu řidič kamionu. Za ním se srazily další vozy. Po dálnici se válely kousky masa se zabitého divočáka. "Byli tady myslivci, tělo divočáka naložili a odvezli. Podsvinčata se rozutekla," komentoval situaci řidič z dalšího havarovaného vozu.
Policisté museli kvůli hromadné nehodě uzavřít část komunikace R 56 ve směru na Ostravu. Odkláněli dopravu na starou cestu na Ostravu a řídili dopravu i na křižovatce U Rady v Místku. Sice se tvořily kolony, ale nebýt policistů, automobily by způsobily zácpy a městem by se nedalo  projet.

Foto - Kamion narazil do felicie a zdevastoval ji.

Foto - Boční pohled byl dramatický. Řidič naštěstí přežil
snímky: FM - RENÉ STEJSKAL

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.