Přihlásit

V Tupesích odklízeli odpad (Slovácké noviny - týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tupesy
Po dvě soboty se v Tupesích konalo odklízení odpadu. Zprostředkovatelem této akce byl Jan Gejdoš, student čtvrtého ročníku střední odborné školy a gymnázia ve Starém Městě, obor ekologie a ochrana krajiny. V současné době absolvoval zkoušky z myslivosti a je adeptem Mysliveckého sdružení Tupesy - Břestek.
"Této akce se zúčastnilo devět obětavých lidí, kteří mají velký zájem o přírodu a chtějí jí pomáhat od této zátěže, pěti z nich nebylo ještě ani patnáct let. Většina lidí je bez zájmu, a když vidí nějaký odpad v přírodě, tak raději zavřou oči, jakože nic neviděli a v klidu jdou dál. Asi si říkají, svět se nezboří! Ale musí se najít někdo, kdo ukáže mladším tu správnou cestu," prohlásil Josef Gejdoš, otec Jana Gejdoše.
Další akce, které se uskutečnily pod záštitou MS Tupesy - Břestek, se zúčastnili žáci osmých a devátých tříd Základní školy v Tupesích. Ti vysadili pět set kusů smrčků, které v budoucnu mají poskytnou úkryt drobné zvěři (například bažantu obojkovému nebo zajíci polnímu). "V poslední době se hodně mluví o myslivcích, jak přírodě ubližují, ale nikdo nevidí tu mravenčí práci, obětavost, kterou myslivci dávají přírodě," dodal Gejdoš.

(il)

Foto - NEPOŘÁDEK. Toto všechno se dá najít v přírodě.
Foto Jan Gejdoš

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.