Přihlásit

Borek pomohli uklidit hlavně chlapci a dívky (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Orlickoústecko
Mladí i dříve narození využili na několika místech pěkného víkendového počasí uklízeli: vlastní i společné prostory. Mnohde si také připomínali "Den Země".
Organizace Naděje v České Třebové vyhlásila na sobotní dopoledne úklid míst na sídlišti "Borek" na Semanínské ulici. Bylo to tady potřeba, odpadků se objevilo hodně.

Padesátka dětí

"Vždycky uklízíme na jaře, je to pro děti zpestření volného dne, ale taky vědí, že nedělají úplně zadarmo, ale že dostanou nějakou odměnu z naší potravinové banky. Výborná je spolupráce s firmou Eko Bi, která dodává kontejner na velký odpad a pytle, do nichž od rána sbíráme. Když kontejner teď naplníme, firma ho odveze a sem doveze prázdný," vytrhli jsme na chvíli Martina Mičku z Naděje při rozdílení práce pro několik skupin.
"Dali jsme vědět předem, že se bude uklízet, kdo chtěl, přidal se. Jsem dnes docela spokojen, přišlo kolem padesáti dětí," dodal Martin Mička. Dospělých tolik nebylo, je jich ale prý každoročně více. Někteří před domy zametali, jiní vozili těžší a objemnější odpad ke kontejneru. "Uklízím letos poprvé, šla jsem ráda," svěřila se bezprostředně školačka Kateřina Mičková. "Přinesl jsem pytle a papíry, je to lepší, když tu není odpad," řekl Marcel Turták. "Já uklízím pneumatiky, krabice a další nepotřebné věci. Bude to tady vypadat líp," dodal Milan Polák.

Jak se čistí les

Myslivci a děti v Knapovci čistili v sobotu místní honitbu.
"Bylo nás skoro čtyřicet: děti, rodiče, myslivci. Sebrali jsme velký kontejner odpadu z příkopů a z lesa," svěřil se František Roller z organizace myslivců. Na příští sobotu ohlásili skauti z Letohradu vyčištění břehů Tiché Orlice, především v kunčickém úseku.

Foto - V SÍDLIŠTI BOREK v České Třebové pomohly v sobotu po několik hodin především děti s úklidem prostor mezi domy, u chodníků a vozovek. Organizace úklidu se ujala organizace Naděje.
Foto - Deník/Petr Wagenknecht

JIŘÍ KONÍČEK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.