Přihlásit

Trofeje vidělo dva tisíce lidí (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlice
Pravidelný tvar, tmavé zbarvení, pěkné rýhování a vybělené výsady. To je stručné hodnocení vítězné trofeje z myslivecké výstavy, která včera vyvrcholila v sále Městského kulturního střediska v Domažlicích.
Trofejí jelena siky dybovského, která od poroty získala zlatou medaili, se může pyšnit René Poslední z LST Trhanov. "Kromě ní je zde vystaveno dalších jedenáct set trofejí srnčí, daňčí, mufloní a jelení zvěře lovců ze sedmašedesáti mysliveckých sdružení z Domažlicka," říká Václav Procházka, předseda hodnotící a myslivecké komise.
Výstava pořádaná Okresním mysliveckým spolkem se do Domažlic vrátila po dvou letech, kdy ji hostily Poběžovice a Horšovský Týn. A to i včetně doprovodného programu, jako byla ukázka sokolnictví, přehlídka loveckých psů a vystoupení členů v Domažlicích založeného Klubu trubačů. "Návštěvnost je o trochu slabší než při minulé výstavě, ale i tak se přišlo během pěti dnů trvání podívat kolem dvou tisíc návštěvníků," dodává Procházka. Jednou z návštěvnic byla Veronika Hodková z Domažlic. "My jsme se o zvířatech učili v přírodopisu. Máme je umět poznávat. Moc mi to nešlo, tak jsem se přišla s dědou podívat," uvedla s tím, že se těší na přehlídku psů, které má ráda.
Mezi přední trofeje v republice se může řadit i daněk z otovské obory, který má podle poroty medailovou hodnotu. "Zajímavá je i kolekce trofejí srnčího, protože to je zvěř žijící volně v přírodě. Oto jsou její trofeje cennější," dodává Václav Procházka.

VÁCLAV TAUER

Foto - VÝSTAVA JEDENACTI SET TROFEJÍ. Veronika Hodková patřila mezi dva tisíce návštěvníků pětidenní výstavy loveckých trofejí , která včera skončila v domažlickém kulturním středisku.
Foto - Deník/Václav Tauer

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.