Přihlásit

Natura viva začíná zítra, návštěvníci výstaviště mohou ochutnat zvěřinu (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

 "Letos se přihlásil rekordní počet vystavovatelů za celou historii této výstavy. Návštěvníci si mohou prohlédnout řadu novinek v oblasti loveckých zbraní a rybářského vybavení," uvedla manažerka výstaviště Pavla Vlasáková.
 Expozice nabídnou optiku, potřeby pro rybáře, včelaře, pro chov a lov zvěře, střelivo, myslivecké a rybářské oděvy včetně obuvi. V rámci expozice Českomoravské myslivecké jednoty budou vystaveny trofeje z Královéhradeckého a Pardubického kraje. Představí se Česká preparátorská unie a Národní zemědělské muzeum Kačina a Ohrada.
Pro venkovní i vnitřní pódium je připraven zábavný i odborný doprovodný program. Lidé mohou zhlédnout ukázky preparace zvěře, příklady vábení zvěře, sokolnický výcvik dravců a také mysliveckou kynologii. Klub sokolníků si na Výstavišti v Lysé připomene 40. výročí založení a Český rybářský svaz i Český zahrádkářský svaz dokonce půl století vzniku organizace.
 Vystavovatelé nabídnou ochutnávky zvěřiny, hlavně mufloního, bažantího a jeleního masa. Připraveny jsou ale i koncerty mysliveckých trubačů a dechovek, módní přehlídky, divácké soutěže, poradny pro myslivce, rybáře, včelaře a zahrádkáře.
 Pořadatelé nezapomněli ani na ty nejmenší. Ve čtvrtek a v pátek zde Lesy ČR uspořádají Dětský den, včelaři pak v pátek dětské divadelní představení.
 Výstava potrvá do 27. května, otevřeno je vždy od 9 do 17 hodin.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - střední Čechy (sever)

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.