Přihlásit

Na Roštejně chystají hodokvas (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Telč - Hrad Roštejn na Jihlavsku ožije o nastávajícím víkendu tradiční historickou slavností Hodokvas na Roštejně.
 Program letošního jubilejního desátého ročníku nese název O nevydařeném honu na muflona a volně naváže na loňské téma zaměřené na život a zvyky ve středověkém Orientu.
 "Lidé po oba dva dny uvidí ukázky gotických tanců, vystoupení šermířů, kejklířů a sokolníků," řekl Richard Blížkovský z pořádajícího Spolku přátel hradu Roštejna.
 "Panstvo se rozhodne udělat hon na muflony, lovci však místo muflona chytnou pytláky a podrobí je mučení. Žaludky však nemohou zůstat prázdné, proto na rožni skončí místo muflona prase," přiblížil kostru programu Blížkovský.
 Lidé uvidí i některá stará řemesla, budou si moci zkusit například stloukání másla či výrobu svíček. V programu se ukáže také mistr katovského řemesla, divadelníci a kejklíři. Půl hodiny po poledni se bude zdarma podávat hodokvasová polévka.
 Připravena je noční prohlídka hradu a noční ohňová show.
 Hodokvas na Roštejně odstartuje po oba dva dny v 10 hodin. Hlavní část programu ale začne ve 14 hodin.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - Českomoravska vrchovina

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.