Přihlásit

Myslivci měli v pátek sněm (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dlouhý Újezd
Nimrodi z celého tachovského okresu se sjeli v pátek 8. června do Dlouhého Újezda na svůj celookresní sněm.
Každá honitba na okrese vyslala do Dlouhého Újezda jednoho svého zástupce. A protože je jich na našem okrese okolo jedné stovky, účast na sněmu byla hojná. Přijelo sem skoro sto dvacet myslivců.
"Na sněmu jsme hodnotili uplynulé období, co se nám povedlo, ce se nepovedlo," řekl Pavel Nečas předseda Okresního mysliveckého spolku Tachov.
Na sjezdu zazněly zprávy předsedů jednotlivých komisí, například kynologické, střelecké, nebo kulturně výchovné. "Zprávy předsedů mysliveckého spolku a dozorčí rady byly velice kritické," dodal Nečas.
"Jedním z témat byl například i problém sekání pícnin z pohledu bezpečnosti mláďat na polích. Chceme postupovat se zemědělci a vlastníky půdy v součinnost," dodal Nečas.
Na mysliveckém sněmu se ale dostalo i na příjemnější témata. Jedním z nich bylo i ocenění některých členů spolku.
"Budou se předávat ocenění za věrnost a za činnost ve spolku," řekla jednatelka Okresního mysliveckého spolku Vladislava Čápová. Ocenění se tak dočkalo šestnáct myslivců.

VÁCLAV ŠIMEK

Foto - Myslivci zcela zaplnili v pátek odpoledne při svém sněmu kulturní dům v Dlouhém Újezdě.

Foto - Deník/Václav Šimek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.