Přihlásit

Mládež v lese ničí posedy i krmelce (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sokolovsko
Myslivci na Sokolovsku se potýkají s problémovou mládeží, která v lesích ničí krmelce a posedy. Problémy mají ale i s vlastníky pozemků, kteří kazatelnu jednoduše shodí. "Vlastník nejdříve souhlasí, že na jeho pozemku posed bude, za dva roky ho ale shodí. Jeden posed stojí zhruba osm tisíc. Záleží, jak je stavěný," tvrdí předseda Mysliveckého sdružení Lesana Robert Sommer. Podle něj stojí myslivce opravování lesního zařízení čas a úsilí.
Zřejmě neukázněná mládež například v kynšperském lese rozbila a spálila krmelec. "Domníváme se, že to byla mládež. Malé dítě by nemělo sílu vytahat hřebíky a přelámat prkna. Jeden krmelec stojí zhruba pět tisíc korun," řekl kynšperský myslivec Ludvík Dlesk.
Pubertální mládež ničí podle myslivců i posedy. "Dělají si tam ď klubovny ď , kde kouří. Posedy jsou pak celé počmárané," tvrdí Sommer. Podle něj jen v Pochlovicích někdo třikrát za sebou rozkopal kazatelnu a jednou málem shořela. Policie podle myslivců tyto případy řeší, ale kvůli nízkému věku pachatelů je vždy odloží.
Myslivci z Mysliveckého sdružení Lesana v Kynšperku zorganizovali pro děti Den dětí. "Ukazovali jsme jim lovecké zbraně, lovecké psy a vysvětlovali jsme jim, jaká zvířata v lese žijí a jak se v lese mají chovat," řekl Sommer. Na závěr dne psaly děti test ze znalostí, které celý den vstřebávaly. "Pamatovaly si toho hodně," doplnil Sommer.

(ich)

Foto - Myslivci z Mysliveckého sdružení Lesana v Kynšperku zorganizovali pro děti Den dětí. Mimo ukázky loveckých zbraní, psů či lesních zvířat jim také vysvětlovali, jak se v lese mají chovat.
Foto Deník/Dita Urešová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.