Přihlásit

V Tatrách byl zastřelen tříletý medvěd (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
V Tatrách byl zastřelen tříletý medvěd, který před dvěma týdny zranil houbařku. Manžel ji před medvědem bránil loveckým nožem a zranil ho. Právě kvůli zranění mohlo být zvíře nervózní a nebezpečné, proto úřady vydaly povolení na jeho dostřel.

Autor
Toto jsou zranění, které pouze tříletý padesátikilový medvěd způsobil mladé Slovence. Zvíře přestalo na ženu útočit až v okamžiku, kdy jí s nožem v ruce přišel na pomoc manžel.

Manžel napadené ženy (natočeno 19. 6. 2007):
Uviděl jsem hnědou kouli huňatou a zpod ní trčelo tričko mojí manželky. Když to nepřestávalo, nožíkem jsem ho bodl do krku.

Autor
Zraněný medvěd se potom schovával dva týdny a lidé se báli, že bude nervózní a zaútočí na prvního člověka, který ho v lese překvapí. Medvěd měl smůlu, o víkendu si to totiž namířil přímo proti myslivci.

Peter Staz, myslivec:
On vypochodoval přímo proti mně.

Autor
Myslivec přesnou ranou zasáhl srdce. Mnohým je však líto, že medvěd si takhle zpečetil osud. Za vším je prý přemnožení medvědů, kteří jsou nuceni za potravou přicházet blíže k lidem.

Jozef Kormančík, Státní ochrana přírody SR:
Byla škoda, že napadl tuto paní, a tím pádem se stal potenciálně nebezpečným.

Napadená žena:
Po fyzické stránce už je to lepší, jen ta psychika.

Manžel napadené ženy (natočeno 19. 6. 2007):
Nejdřív půjdeme jen někde do obchodů, kde určitě nebudou ti medvědi.

Autor
Pokud je to možné, lesníci medvědy obvykle odchytí. Zoologické zahrady už ale takovéto medvědy nemají kam umístit.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.